dissabte, 6 de gener del 2018

Contrastos

Marina Bay (Singapur)
Després de viatjar uns 4 mesos i mig per Àsia i veure quasi tots els habitants com viuen en barraques i alguns d'ells demanant-nos diners, arribar a Singapur ens va semblar com estar a Estats Units perquè estava ple de gratacels, la majoria nous, i  també hi havia trens, metros, centres comercials gegants i, si ho compares amb ciutats de Filipines, no hi havia trànsit. 

A Singapur vam pasar el meu aniversari. Va anar molt bé estar allà perquè vaig fer coses que a altres llocs d'Àsia no hi trobaries, com anar a un parc aquàtic, menjar toblerone i altres xocolates. La capital de Filipines, que és Manila, estava ple de gratacels però tots eren antiquats, vells, i bruts. Perquè allà hi ha molta gent pobra. 


Mesquita de Brunei
Si mires a la llista de PIB per càpita, Brunei i Singapur quasi estan al mateix nivell. Jo pensava que Brunei seria igual que Singapur, però el que es veu és que els que  tenen tots els diners són el sultà i 4 persones més. El sultà tè 1.800 habitacions, 270 banys i 5.000 cotxes. Vam parlar amb una persona que ens va dir que un cop a l'any, després del Ramadà,  el sultà convida a tota la gent de Brunei a beure algo i menjar. La persona amb qui vam parlar estava molt orgullosa d'això. 

Helena

1 comentari:

  1. Helena, me he quedado sorprendida de la cantidad de habitaciones que tiene el sultan y 270 baños¡¡¡¡...El servicio de limpieza debe ser todo un ejercito de personas...

    Y aunque Singapur se parezca mucho a cualquier otra ciudad occidental americana, solo por el chocolate ya vale la pena haber pasado tu cumpleaños allí. Un beso enorme 😍

    ResponElimina