dijous, 15 de març del 2018

Diferències entre pobres i no pobres

Als païssos occidentals els pares cuiden molt dels nens: vigilen que mirin per creuar el carrer; no els deixen anar sols fins que gairebé són adolescents; porten els nens a jugar al parc i, si cal, juguen amb ells; els que van a la universitat arriben a casa i es posen a jugar amb el mòbil… En canvi, al Sudest Àsiatic els nens van amb moto de 3 en 3, cunduint-la ells, van a banyar-se sols a un riu amb corrent i es tiren de cap quan al seu costat hi ha una roca punxaguda, fins i tot nens d’uns 4 anys creuen carreteres principals sols. Hi ha nens que porten un matxet a les mans o dins d’un cistell i juguen amb qualsevol objecte. 

Jo trobo que els pares occidentals no haurien de vigilar tant els seus fills perquè pot ser que un nen no faci una cosa tant simple com posar-se dempeus  en un grunxador fins que vagi sol al parc. Però crec que als nens àsiatics els haurien de vigilar més perquè creuant una carretera principal es poden morir o fer-se moolt de mal.  

Helena

1 comentari:

  1. Me ha encantado la reflexión que haces .
    Es difícil saber dónde está el límite para dar libertad a tus hijos en función de la edad.
    Seguramente tienes razón en que os protegemos mucho , pero es porqué os queremos tanto, que vemos peligros por todos los lados .

    ResponElimina